Campagne Naturalis geslaagd!

De Naturalis-campagne 'Tientje voor T-rex' bleek een succes, waardoor de Tyrannosaurus rex binnenkort voor het eerst buiten de VS te zien is: in Leiden. NMTrix liet voor deze crowdfund-actie met behulp van 3D animatie een T-rex door een Nederlandse woonwijk lopen.

In de Amerikaanse staat Montana vonden wetenschappers van Naturalis in 2013 het skelet van een Tyrannosaurus rex. Daar ontstond meteen het plan om deze enorme vleeseter naar Nederland te halen. Tot nu toe is het legendarische prehistorische monster alleen te zien in de VS.

Om de dure overtocht van het magnifieke dier te bekostigen begon Naturalis een crowdfundcampagne: Tientje voor T-rex. De hoofdrollen werden vertolkt door de bekende jonge bioloog Freek Vonk en een door NMTrix geanimeerde T-rex.

Wie een tientje zou bijdragen aan de komst van het 12 meter lange dier, kreeg een niet alleen toegangsticket om de T-rex straks in het echt te komen bekijken, maar ook een bewijs van eigendom.

Onlangs werd bekend dat de benodigde 5 miljoen euro bijeen is gebracht om de T-rex inderdaad naar Nederland te halen. Dankzij deze campagne kan iedereen straks oog in oogkas staan met een van de meest beruchte dieren uit de geschiedenis.

Halverwege 2016 is het skelet van klaar voor tentoonstelling. Ze zal te bewonderen zijn in het Pesthuis, het huidige entreegebouw van het museum. En zodra de bouw van het nieuwe museum is afgerond, krijgt de T-rex een ereplaats in de nieuwe Dinosauriërszaal.

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder