Spineguide - Betere steun voor scoliosepatiënten

Elk jaar wordt alleen al in Nederland bij zo’n 1000 patiënten scoliose vastgesteld, vooral bij meisjes tussen de 10 en 18 jaar. Scoliose is een ingewikkelde verkromming van de wervelkolom die het functioneren ernstig belemmert en de levensverwachting kan verlagen.

Scoliose kan ademhalingsproblemen en pijn veroorzaken. De bestaande behandeling varieert van het dragen van een brace tot het ondergaan van zeer zware en ingrijpende operaties waarbij met metalen staven, schroeven en kabels een groot aantal wervels aan elkaar vastgezet wordt. Het Spineguide-project richt zich op een nieuwe, veel minder belastende vorm van opereren waarbij een correctie- en fixatiemateriaal wordt ingezet met de mogelijkheid om over de metalen staven te glijden en zo groei van de wervelkolom toe te staan.

In het BioMedical Materials programma werken zo'n 400 toponderzoekers samen met ruim 50 leidende kennisinstellingen, bedrijven en gezondheidsorganisaties aan een reeks onderzoeksprojecten. Er worden nieuwe materialen ontwikkeld die het welbevinden van patiënten verbeteren en maatschappelijke en economische waarde hebben. NMTrix maakte voor elk project een 3D animatie.

3d animatie, medisch animatie, BMM project, Biomedical Materials, scoliose, scoliosis, rug, ruggenwervel, NMTrix

(Bron: http://www.bmm-program.nl)

 

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder