ICARUS - Cellen op microbolletjes voor hartreparatie

In het BioMedical Materials programma werken zo'n 400 toponderzoekers samen met ruim 50 leidende kennisinstellingen, bedrijven en gezondheidsorganisaties aan een reeks onderzoeksprojecten. Er worden nieuwe materialen ontwikkeld die het welbevinden van patiënten verbeteren en maatschappelijke en economische waarde hebben. NMTrix maakte voor elk project een 3D animatie.

Gelukkig overleven steeds meer mensen een hartaanval door tijdig en goed ingrijpen, bijvoorbeeld via reanimatie of dotteren in het ziekenhuis. Helaas kan ons lichaam een beschadigd hart niet goed repareren. Een deel van de beschadigde hartspier is definitief verloren. Daarom sterven veel mensen na een aantal jaren alsnog omdat hun hart het alsnog opgeeft. Ons bloed en vet bevat stamcellen die kunnen helpen bij de reparatie van een beschadigd hart. Ze blijken zich echter vaak niet thuis te voelen in het zieke hart; ze vertrekken of gaan dood. In dit onderzoek wordt een geneeswijze ontwikkeld waarbij stamcellen op eiwitbolletjes worden aangebracht die met een injectie in het zieke hart worden ingebracht. Die bolletjes houden de stamcellen letterlijk in het hart en dat stelt de stamcellen in staat om te leren hoe ze moeten helpen een hart te repareren.

3d animatie, medisch animatie, BMM project, Biomedical Materials, hart, heart, vascular, cardio, blood, bloedvaten, NMTrix

(Bron: http://www.bmm-program.nl)

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder